lunes, 9 de diciembre de 2013

Instagram per a la formació


Si ets a l’ensenya mitjà o de batxillerat, saps que Instagram és un dels canals de mitjans socials més populars per als adolescents i preadolescents d'avui. I encara que no ho sembli al principi, hi ha moltes aplicacions d'Instagram a l'aula.

Per descomptat, és important protegir la privacitat dels estudiants, especialment quan s'utilitza un canal públic com Instagram. Si vostè està interessat en provar alguna de les idees a continuació, es recomana crear un compte d'aula que s'estableix en "privat" i procedir a la instrucció acuradament seguidors potencials. També podeu provar adaptar les nostres propostes a una plataforma de mitjans socials educatives com Edmodo. Finalment, assegureu-vos de revisar les polítiques de tecnologia de la seva escola abans de començar.
A hores d'ara , qualsevol docent interessat per les TIC i la web 2.0 sap que els mitjans socials porten grans oportunitats . Facebook , Twitter , Google+ , LinkedIn ... fins a xarxes socials més " novelles " com Pinterest ofereixen recursos interessants per a la formació . Poden venir en forma de pàgines que recopilen materials , hashtags que classifiquin converses , videoconferències per desenvolupar temàtiques , grups de conversa especialitzats ... o imatges que aclareixin conceptes.

Per això avui volem parlar d'Instagram com a plataforma que també té molt a aportar al docent . Instagram és una xarxa social i aplicació mòbil basada en fotografies i , més recentment , també en vídeos . El seu ús és tremendament senzill: la instal · les en el teu smartphone , registres teu nom d'usuari i ... a començar ! A partir d'aquí és tan fàcil com fer fotos i vídeos , aplicar un filtre determinat i publicar acompanyats o no de comentaris i hashtags . I llavors ... què és el que pot aportar Instagram a la formació ? 


Instagram collage with 15 different filters


Aquí van algunes idees :

Resumeix conceptes en imatges
Si una imatge val més que mil paraules , amb Instagram ho tindràs fàcil . Pots aprofitar aquesta aplicació per fer fotografies de conceptes que quedin plasmats visualment , i utilitzar-los per donar suport teves explicacions ( si dones classes presencials ) o el material online ( si ets teletutor e- Learning).

genera participació
Com Instagram també inclou la possibilitat d'utilitzar hashtags en ​​els comentaris de cada contingut , pots crear un d'específic per a la teva classe convidant els alumnes a utilitzar-lo per pujar les seves fotos i vídeos relacionats amb els temes explicats . D'aquesta manera es generarà una interessant conversa a través d'imatges i fomentaràs la participació.

 Dóna vida al teu bloc
Si recolzes les teves classes presencials o el temari línia d'un curs e- Learning amb un bloc en el qual s'amplien continguts , Instagram pot ser una bona eina per donar-li vida i ajudar a il · lustrar les seves entrades amb fotografies personalitzades . Per no esmentar que les dues idees anteriors són també una bona manera de generar continguts ...

Grava micro - tutorials

Els vídeos d'Instagram estan pensats per ser molt breus , de tot just uns segons . Però si deixes volar la teva creativitat , pots trobar la forma de transmetre idees molt interessants a través dels mateixos , que complementades amb les teves explicacions i altres materials ajudin a entendre conceptes d'una manera diferent .

No hay comentarios:

Publicar un comentario